COVID-19 (Coronavirus) in de duiksport

Update 03/11/2020

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op vrijdag 30 oktober 2020 in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown. Hieronder tref je de nieuwste richtlijnen die van kracht blijven tot de Vlaamse en/of de Federale overheid nieuwe richtlijnen uitvaardigt.

DUIKEN EN ZWEMBADTRAININGEN

  • Alle georganiseerde sportactiviteiten indoor (zwembadtrainingen en competities) zijn verboden.
  • Outdoor (openwaterduiken, vrij duiken en vinzwemmen) kan enkel nog gesport worden in groepjes van max. 4 personen (= aantal vaste contacten dat je volgens het Ministerieel Besluit mag hebben gedurende periodes van 2 weken en de 4 geldt ook als norm voor het samenscholingsverbod).
  • Outdoor sporten (openwaterduiken, vrij duiken en vinzwemmen) mag enkel op een niet-georganiseerde manier (dus niet in clubverband en zonder extra personen) en mits de 1,5m afstand ten alle tijden wordt gegarandeerd.
  • Outdoor sporten (openwaterduiken, vrij duiken en vinzwemmen) mag mits in acht name van de landelijke, en lokale overheden dit toelaten en met in acht name van de veiligheidsinstructies die de exploitanten van openwater duiksites uitgevaardigd hebben.
  • Hou er te allen tijde rekening mee dat recompressiecentra beperkt of niet beschikbaar zijn. Duik dus uiterst conservatief. Alle eerder aangekondigde veiligheidsregels blijven van kracht.

THEORETISCHE OPLEIDINGEN EN THEORIE-EXAMENS

  • De theoretische opleidingen mogen enkel online gegeven worden.

Waar mag er dan gedoken worden?

De plaatsen in België die tijdens de lockdown kunnen worden geopend.

Je kan eventueel naar het buitenland maar hou dan rekening met quarantaine regels, verbod voor Belgen in het land van bestemming en bij terugkomst in België. Momenteel raden we dit af!


BELANGRIJK: Controleer regelmatig de NELOS-website voor aanpassingen aan onderhavige richtlijnen. Als gevolg van aanpassingen opgelegd door de overheid, de geneeskundige commissie of ons duikonderricht kan onderstaande aangepast worden.


De richtlijnen voor wat betreft het duiken zelf zijn momenteel van toepassing voor het Belgisch grondgebied en z’n territoriale wateren.

Laat een reactie achter