De Club

Wie zijn de Bornemse Breevenduikers?

0p 16 november 1978 hebben enkele goede vrienden/collega’s beslist een duikclub op te richten. Zij hebben de fundamenten gelegd van de club die we vandaag zijn. Dat maakt dat wij in 2018 ons 40-jarig bestaan mochten vieren.

Groepsfoto op onze jaarlijkse Champagneduik
Onze jaarlijkse Nieuwjaarsduik/Champagneduik – Olivier Van den Nieuwenhuysen

Indien we terugblikken vanaf onze start, kunnen we het duiken bijna niet meer vergelijken met de dag van vandaag. Materiaal en veiligheidsregels zijn er op vooruitgegaan.

Wie heeft ze niet gezien, documentaires van Jeaques Cousteau, BBC’s Blue Planet, National Geographic en Discovery, om daarna zelf weg te dromen naar avontuur. Plaatsen ontdekken waar nog niet zoveel mensen zijn geweest?

In de loop van de jaren is er fantastisch werk geleverd. Door de hoeveelheid en graad van brevetten die we in de loop van de jaren aan een hoog niveau hebben mogen afleveren, mogen we best fier zijn op onszelf. Uiteraard is het werk niet gedaan en blijven we streven naar bekwame, veilige duikers op te leiden.

We zijn van in den beginne aangesloten bij de NELOS (Vlaamse liga). Deze ressorteert onder BEFOS (Belgische federatie) die op haar beurt onderdeel is van CMAS (internationale confederatie).

Ook is de club aangesloten bij de AVOS, de groepering die de duikclubs in de provincie Antwerpen verenigt.

Een ledenlijst met de laatst bekende info kan je via een mailtje aanvragen bij de secretaris. (Juistheid gegevens onder voorbehoud van melding aan secretariaat.)


Wil je leren duiken? Ben je 14 jaar of ouder? Heb je een brevet van een andere federatie, maar geen club? Op zoek naar een andere club?

Iedereen is welkom!