Tortilla (aardappelomelet)

Met dank aan Gino Van de Velde

Benodigdheden
1 kg aardappelen
olijfolie
6 eieren geklutst
2 grote uien in ringen gesneden
zwarte peper en zout

Werkwijze
– Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes
– Kleed de uien uit en snijd ze in dunne ringen
– Verwarm de olie in een pan en voeg de aardappelen en uien toe
– Bak de uien en aardappelen tot ze bijna zacht zijn
  > (regelmatig omscheppen anders gaan ze aanbranden !)
– Tijdens het bakken kan je de eieren klutsen in een kom
– Voeg de eieren bij het aardappel/ui mengsel en zorg dat ze goed zijn verdeeld over de pan. Indien het een grote pan is, mag er evt. nog een eitje bij.
– Laat de eieren stollen
  > (schud regelmatig met de pan zodat het ei niet in de pan kleeft)
– Wanneer het ei gestold is, neem dan een groot bord, leg het over de pan en draai het mengsel om zodat het op het bord ligt
– Doe opnieuw een beetje olie in de pan, laat opwarmen en schuif het mengsel van het bord weer in de pan.
– Van zodra het mengsel aan de onderkant gestold is, opnieuw op een groot bord laten schuiven. Dit gerecht kan warm of koud verorberd worden.
Als alternatief kan je er een rode of groene peper doorheen snijden.

Laat het jullie smaken, en een goed glaasje rode wijn erbij dat kan nooit kwaad !

SMAKELIJK !!!