Kipballetjes met pruimensaus

Met véél dank aan Gino Van de Velde.

Benodigdheden
1 kg kippen gehakt
15 sjalotjes of pijp ajuin
een snuifje vijfkruidenpoeder
3 el honing
4 tl citroen sap (dat mag meer zijn naargelang de smaak)
150 gr broodkruim
olie om te bakken

Werkwijze
– Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in kleine stukjes
– Voeg gehakt, sjalotjes, vijfkruidenpoeder, honing, citroensap en broodkruim samen
in een kom en meng alles goed.
– Maak van dit mengsel kleine balletjes en leg deze 30 min in de koelkast
– Laat de olie in de pan warm worden en laat de balletjes er +/- 4 min in bakken.
– En laat ze daarna op een stukje keukenpapier uitlekken. Benodigdheden voor de saus
400 gr pruimenjam
1,5 dl natuurazijn
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl tabasco
een snuifje pikante chilipoederWerkwijze voor de saus
– Breng alle ingrediënten samen in een pan al roerend aan de kook
– Laat +/- 2 min pruttelen
– Neem de pan van het vuur en laat afkoelen

SMAKELIJK !!!