100km Dodentocht – Covid Challenge

Even iets anders… We zijn tenslotte een club uit Bornem en dan moeten we de lokale initiatieven ook wat steunen. Dit jaar heeft covid heel wat evenementen in de war gestuurd.

De organisators van de dodentocht hebben een alternatief gevonden, dit is wat ze schrijven:


  
Beste 100Km Dodentocht-liefhebber

Ongetwijfeld was je je al sportief, of mentaal ;), aan het voorbereiden op je deelname aan 100Km Dodentocht. Je keek waarschijnlijk al reikhalzend uit naar het tweede weekend van augustus om te starten aan 100Km Dodentocht. Maar daar stak het coronavirus een stokje voor.
Door het annuleren van 100Km Dodentocht viel ook voor jou een sportieve uitdaging weg. Maar dan komen wij met goed nieuws: vanaf 1 juni 2020 kan je je inschrijven voor 100Km Covid Challenge powered by Dodentocht.

100Km Covid Challenge powered by Dodentocht?
Als organisatie bieden we voor onze geannuleerde 51ste editie een virtueel alternatief, de 100Km Covid Challenge powered by Dodentocht.
Voor deze symbolische editie versoepelen we uitzonderlijk en éénmalig onze ondertussen legendarische regels.
Deze challenge loopt van maandag 13 juli 2020 tot en met zondag 9 augustus 2020. Je hebt dus vier weken tijd om de totale afstand van 100 kilometer af te leggen. Het is zeker niet de bedoeling dat je 100 kilometer aan één stuk wandelt of loopt. Je kan deze afstand spreiden over verschillende dagen, op je eigen ritme en en waar en wanneer jij wil. Het enige doel is om op het einde van die vier weken 100 kilometer (of meer 😊) te behalen.
Met deze editie willen we mensen motiveren en laten proeven van één van de leukste sportieve ontspanning die er is, namelijk wandelen en in het bijzonder met de verbondenheid van de grote 100Km Dodentocht familie.
We willen deze editie ook opdragen aan al de mensen die tijdens deze crisis zijn blijven zorgen voor onze maatschappij.
Daarom schenkt 100Km Dodentocht vzw de opbrengst van de 100Km Covid Challenge aan de universiteiten van Gent en Leuven om de research naar een vaccin en naar preventieve maatregelen te ondersteunen.

Hoe kun je deelnemen? Schrijf je in tussen 1 juni en 12 juli 2020 via www.dodentocht.be (linken naar de inschrijvingspagina)
De inschrijvingsprijs bedraagt €10. Indien je ook voor het exclusieve 100Km Covid Challenge T-shirt wil ontvangen, betaal je bijkomend (inclusief verzendingskosten) voor: België: €10
Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk: €15
Rest van Europa: €20    Voor inschrijvingen tot 30 juni proberen we het T-shirt te versturen tegen 13 juli 2020.
Installeer de gratis Strava-applicatie op je mobiele telefoon via Play Store” voor Android of “App Store” voor Iphone.
Wie al vertrouwd is met Strava kan natuurlijk gebruik maken van zijn geconnecteerde horloge (Garmin, Polar, enz.), dat de informatie automatisch rechtstreeks naar zijn Strava-account stuurt.
Na ontvangst van betaling, ontvang je een bevestigingsmail met een link om je inschrijving te koppelen met je Strava-account. Klik op deze link om de toelating te bevestigen.
Telkens je gaat wandelen of joggen, open je de Strava-app en selecteer je de tab ‘registreren’ onderaan het scherm. Druk op de oranje startknop. Op het einde van je wandel- of looptocht klik je op ‘eindigen’ en ‘registratie’. Je kilometers worden automatisch opgeteld.
Wandel of loop binnen de vier weken 100 kilometer (en meer mag uiteraard ook 😊 ).
100Km Covid Challenge-klassement
We belonen iedere deelnemer met een medaille na het afleggen van de 100 km. Een virtuele medaille natuurlijk. Deel die gerust op je sociale netwerken en draag ze op aan de vele zorgverleners die al het beste van zichzelf gegeven hebben.
Voor één keertje houden we een alfabetisch klassement met de totaal afgelegde afstand bij dat we ruim verspreiden.
Ben jij klaar voor deze uitdaging? Schrijf je dan zeker in! Moedig gerust ook vrienden, familie, collega’s, … aan om deel te nemen aan deze uitdaging.
Alvast veel succes en veel wandel- of loopplezier toegewenst!
 

Voor de geïnteresseerden veel succes!

Laat een reactie achter